početna strana | mapa sajta |  
  Aktuelnosti 2008
  početna strana
SONJA U NAJBOLJOJ PETORCI FIBA U 20 avgust 2008.
 

Na osnovu glasova stručnjaka, Sonja je izabrana u najbolju petorku FIBA U20 u Italiji.
Da smo nastupali u finalu, to bi priznanje veroivatno bilo i veće, ovako ga je osvojila Sonjina klupska drugarica Natali Vieru - Spartak MR.
Kvalitet ekipe Srbije je potvrdjen time što su u najboljih pet igračica izabrane Sonja i Jelena.

 
SONJINA 8. FIBA MEDALJA avgust 2008.
 

Evropsko šampionat U20 doneo je Sonji bronzanu medalju i ako su ambicije bile mnogo veće. Nesrećan poraz od Francuske, (posle vodjstva od 24 poena razlike) su ovu generaciju ostavile bez zlatne medalje.
Interesantno je da od FIBA BAM prvenstva 2002. Sonja, Maja i Smilja druguju na terenu i van njega. Kontinuitet osvajanja medalja je zadržan. Sada ćemo videti kakvi rezultati će biti u seniorskoj konkurenciji.

 
U GIMNAZIJI SONJIN BROJ JE 5 jun 2008.
 

Nakon što je bila‚ đak generacije u Osnovnoj školi Njegoš, Sonja je i u gimnaziji uspela da postigne sve odlićne ocene tako da pored košarke i u školi njen broj je broj 5.
Na ovaj način Sonja je dokazala da vrhunski sport i vrhunska dostignuća u školi mogu da idu ruku pod ruku.
Završavajući Treću beogradsku gimnaziju Sonja kreće putem fakulteta, gde joj želimo sreću i uspeh na koji nas je već navikla.

 
SONJA PETROVIC U PRVAKU EVROPE
I RUSIJE - SPARTAK MR
jun 2008.
 

Sonja Petrovic ( F - 19 - 189 ) mlada Srpska internacionalka, posle uspešnih igara u FC Barcelona, u koji je otišla sa 17 godina, i nakon osvojenih sva tri moguća trofeja sa Bourges baseket u Francuskoj ove godine, u sledećoj sezoni će nastupati za Evropskog i prvaka Rusije - Spartak MR.
Angažovanjem po FIBA najbolje mlade igračice Evrope u 2007 godini, Spartak MR pokazuje da vodi računa i o podmladjivanju svog šampionskog sastava.
Sonja veruje da dobrim i vrednim radom može opravdati i steći poverenje trenera Ladislava Ratgebera,
Biće to novi veliki izazov za Sonju, igranje u društvu sa Bird, Jackson, Miller, Taurasi, Karpunina, Ossipova, Scegoljeva...ali i prilika za dalje napredovanje.

 
FRANCUSKI KUP JE NAŠ maj 2008.
 

U ovoj 2008 godini, u Francuskoj, sve što se moglo osvojiti - osvojeno je. Nakon titula prvaka Francuske i osvajača Turnira federa-cije Bourges basket je i pobednik Francuskog kupa.
Pred 15000 gledalaca u čuvenom Pariskom Bersyu, Sonja je odigrala svoju poslednju utakmicu za Bourges Basket.

 
SONJIA MVP FINALNE UTAKMICE PLAY OFF-a maj 2008.
 

Izvanrednom igrom u finalnoj utakmici play off-a francuskog prvenstva Bourges Basket - Montpellier, Sonja je u trećoj četvrtini napra-vila svoju ličnu, a i ekipnu seriju od 10 - 0 čime je preokrenula dotadašnje vođstvo gos-tujuće ekipe.
Sa 16 poena i 7 skokova, najviše na utakm-ici računajući sve igračice, burno pozdravlje-na od 3.000 gledalaca, Sonja je proglašena za MVP.
Ovakva Sonjina forma svakako raduje pred nastupajuća evropska prvenstva.

 
BOURGES BASKET PRVAK FRANCUSKE maj 2008.
 

Računajuci ligu i play-off, sa fantasticnim skorom 29:1, Bourges Basket je po osmi put u svojoj istoriji postao prvak Francuske.
Izuzetno kvalitetnom organizacijom i radom celog kluba, na veoma dominantan i lak način, titula prvaka Francuske je vraćena u Bourges.
Računajući takmičenja: Kup Francuske, Turnir Federacije, Ligu Francuske i Euroligu ekipa Bourges je odigrala ukupno 54 utak-mice, sto znači da je Sonja svaka 4 dana igrala utakmicu.

 
SONJIN PRVI TROFEJ SA BOURGES BASKET april 2008.
 

U Francuskoj ženskoj košarci postoje tri prestižna trofeja: Šampion Francuske, po-bednik Kupa Francuske i pobednik Turnira Federacije. Ovog vikenda je završeno takmičenje za pobednika Turnira federacije i plasman je sledeći:
1. Bourges basket 2. Valenciennes,
3. Villeneuve d`ascq, 4.Montpellier.
U predstojećih mesec dana kroz takmičenje play off biće završena i druga dva takmi-čenja tako da ćemo imati priliku da vidimo šta će Sonja ove godine sa ekipom Bourges basket osvojiti.

 
EUROLEAGUE WOMEN FINAL FOUR 2008 april 2008.
 

Četiri najbolje Evropske ekipe Spartak i Eka-terinburg (Russia) Bourges (France) i Gam-brinus (Czech) su nakon četiri meseca tak-mičenja ostvarili plasman na Final four.
U svojoj drugoj godini internacionalne profe-sionalne košarke Sonja se sa ekipom Bour-ges plasirala na najkvalitetniji Evropski klup-ski turnir.
Međutim sportska sreća i pravda su okrenuli leđa. U polufinalu ekipa Bourges je izgubila u produžetku od domaćina Gambrinusa, a u borbi za treće mesto poraz je još bolniji 69:70 sa UMMC.
Ostaje nam da se nadamo boljim i uspešni-jim nastupima.

 
TITULA NAJBOLJE MLADE IGRAČICE FIBA EVROPE april 2008.
 

Fanovi košarke su u Brnu gledali svetske zvezde EuroLeague Women Final Four poput Lauren Jackson, Tina Thompson, Sue Bird and Diana Taurasi koje su odvele Spartak Moscow Region do titule.
Takođe su videli i budućnost u Sonji Petro-vić - Bourges, kojoj je uručena titula najbolje mlade igračice Evrope za 2008 godinu, neposredno pre podbacivanja na finalnoj utakmici između ekipa Spartaka i Gambrinus Brno.
Generalni sekretar FIBA Evrope, gospodin Nar Zanolin je predao Srpskom internaci-onalcu ovu nagradu.
Petrović, koja ima samo 19 godina, je bila vitalni deo uspeha francuskog tima, pomo-gavši im da stignu do Final Four-a.
Bourges je u dramatičnoj završnici izgubio polufinale u produžetku od ekipe Gambrinus Brno, da bi doživeli i drugi poraz u nedelju od ekipe UMMC Ekaterinburg, od pola koša, primivši trojku uz zvuk sirene.
Sonja Petrović će biti u sastavu svoje repre-zentacije, kada Srbija bude pokušala da se plasira na EuroBasket 2009 u Latvia.

 
SONJIN INTERVJU ZA BASKETWORLD.INFO mart 2008.
 

Sonja Petrovic (189-F-89) has won the 2007 FIBA Europe Young Women's Player of the Year Award in a vote involving fans and a panel of basketball experts from 25 countries. The Bourges Basket and Serbia forward received a majority of the expert votes and performed well in the fan voting as well earning her the honour won by Sandrine Gruda of France last year.
Petrovic helped lead Serbia to a gold medal... > kompletan intervju <

 
NAJBOLJI SA NAJUSPEŠNIJIM mart 2008.
 

Sonjina perspektivnost i rezultati nisu ostali nezapaženi.
FIBA titula najbolje mlade igračice za 2007 godinu kao i uspešne igre i izvanredni rezultati BC Bourges basket - plasman na Final four Euroleague su privukle pažnju i interesovanje za Sonju.
Najbolje i najuspešnije svetske firme koje ulažu u razvoj mladih sportista uspostavljaju saradnju sa Sonjom.
U zavisnosti sa daljim Sonjinim razvojem i rezultatima ta saradnja će u bliskoj budućno-sti biti precizirana i definisana.

 
SONJA PETROVIĆ NAJBOLJA MLADA KOŠARKAŠICA EVROPE mart 2008.
 

SRBIJA NA PRVOM MESTU
U mojoj familiji patriotizam je veoma izražen, sa 19 godina imam skoro 100 odigranih utakmica za naciomalne selekcije.
Glasovima košarkaških stručnjaka i navijača širom Starog kontinenta, Sonja Petrović izabrana je za najbolju mladu igračicu Evrope za 2007. godinu. Laskavo priznanje 19-godišnjoj srpskoj reprezentativki došlo je posle izuzetno uspešne sezone, u kojoj je osvojila zlato sa juniorkama do 18 godina na EP u Novom Sadu i bronzu za juniorke do 19 godina na SP u Bratislavi, a bila je i član seniorske reprezentacije na EP u Italiji...
> kompletan intervju <

 
Mlada beograđanka za ALO! priča o košarci, školi, karijeri... mart 2008.
 

SONJA NAJBOLJA U EVROPI
Glasovima stručnjaka iz 25 zemalja, 19-godišnja Beogradanka proglašena za najbolju mladu igračicu Starog kontinenta u 2007. godini.
Prva igračka Sonje Petrovic bila je košarkaška lopta. Ćerka Radeta Petrovića, nekada jednog od najboljih košarkaških sudija sveta, proglašena je za najbolju mladu igračicu Evrope u 2007. godini.
Laskavo priznanje mlada 19-godišnja Beogradanka osvojila je glasovima navijača i košarkaških stručnjaka iz 25 zemalja...
> kompletan intervju <

 
NAJBOLJA MLADA IGRAČICA EVROPE - ZAHVALJUJE februar 2008.
 

Kao prvo, ali i ne najvažnije želim da se zah-valim svim navijačima i ekspertima koji su glasali za mene.
U ovom trenutku najveću zahvalnost želim da uputim svim mojim trenerima koji su me za ovih 12 godina trenirali i kroz košarku i život vodili. To su: Stamenković Milan, Savić Marija, Boža Mitrović, Milan Dabović, Dejan Jovanović, Marko Nikodijević, Voja Vojnov, Miloš Mladenović, Aleksandar Icić, Miroslav Kanjevac, Saša Ristić, Zeljko Vukićević, Ljiljana Stanojević, Dragan Vuković, Zoran Kovačić, Dragomir Bukvić, Silvia Font, Jovica Antonić i Pierre Vincent.
Svima ostalim pored zahvalnosti upućujem i izvinjenje, jer bih sigurno nekog zaboravila ako bih pokušala da nabrojim sve koji su mi pomogli i koji su i dalje uz mene!

 
SONJA izabrana za NAJBOLJU MLADU IGRAČICU 2007. februar 2008.
 

Sonja Petrović je osvojila titulu FIBA EVROPE kao najbolja mlada igračica za 2007. u gla-sanju navijača i time košarkaških stručnjaka iz 25 zemalja, prestigavši Silviju Domingez iz Španije.
Bourge basket i bek reprezentacije Srbije je dobila većinu glasova eksperata, ali je tako-đe dobila i dosta glasova publike, i tako preuzela titulu od prošlogodišnje pobednice, Sandrine Gruda-e iz Francuske.
> opširnjie <

 
SONJA JUNIOR, ELUE MEILLEURE JEUNE JOUEUSE 2007 februar 2008.
 

Le site de la FIBA Europe annonce : traduction Nathalie Beghin "Sonja Petrovic a remporté le titre de meilleure jeune joueuse de l'année 2007 selon un vote des supporters et un panel d'experts du basket de 25 pays.
L'ailičre de Bourges Basket et de Serbie a reçu une majorité des votes des experts et s'en est bien tiré avec les votes des supporters, remportant ainsi le męme honneur que Sandrine Gruda l'année derničre.
Petrovic a aidé la Serbie ŕ remporter une médaille d'or aux championnats d'Europe des moins de 18 ans en Juillet et a joué un rôle majeur dans son pays pour la phase qualificative de l'Eurobasket féminin 2007.
Dans son club de Bourges Basket, elle a un temps de jeu significatif et sait en tirer avantage, atteignant 7,7 points et 5,4 rebonds en 22 minutes de jeu en Euroligue.
Cette récompense est un bon moyen de promouvoir le basket féminin et Sonja est une merveilleuse représentante du jeu, commente le président de Fiba Europe George Vassilakopoulos.
J'ai pu voir Sonja jouer ŕ diverses occasions cet été et elle est une des jeunes joueuses les plus talentueuses en Europe, indique le secrétaire général de Fiba Europe, Nar Zanolin.
Petrovic a terminée 3čme suite aux votes des supporters derričre l'espagnole Tamara Abalde de l'université de Lamar et Silvia Dominguez de Halcon Avenida. Elle a été classée premičre par les experts avec Dominguez en seconde place, Jelena Milovanovic de Sopron et Regina Palusna de Ruzomberok se disputant la troisičme place."

 
FIBA EVROPA - IGRAČ GODINE 2007 januar 2008.
 

FIBA Evropa proglašava kandidate za izbor igrača godine 2007.
Kandidati su: Petrović Sonja, Milovanović Jelena, Tamara Abalde, Silvia Dominguez, Olesya Malashenko, Regina Palausna, Kate-rina Elhotova i Georgia Sottona.
Proglašenje će biti podeljeno u četiri različite kategorije, seniori, seniorke, mladi igrači i mlade igračice.
Igrači iz svake od navedenih kategorija biće odabirani od strane publike, ali i od strane ekspertskog tima. Kategorija mladih igrača obuhvata one koji su mladji od 21 godinu.

 
NAJBOLJE U SVEMU januar 2008.
 

U novogodišnjem broju Sportskog žurnala iz pera novinarke Biljane Kostreš izašao je intervju sa Jelenom Milovanović i Sonjom Petrović.
Najbolje naše mlade igračice su pored vrhunskih košarkaških dostignuća postigle odlične rezultate u školi, a ujedno su i najbo-lje drugarice. > kompletan intervju <

 
Arhiva aktuelnosti | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 |
| Početna strana | Lična karta | Trening/Takmičenje | Fiba takmičenja |
| Statistika | Trofeji | Treneri | Sestra | Foto | Poslednji uspeh | Moji timovi |
| Sonjini naj | Sonja odgovara | Kontakt | Linkovi | Mapa sajta |
Copyright @ 2009 Sonja Petrovic All rights reserved.
Powered by Taboo Kragujevac
home page