početna strana | mapa sajta |  
  Aktuelnosti 2007
  početna strana
FIBA EVROPA NOMINOVALA KANDIDATE decembar 2007.
 

FIBA EVROPA nominovala kandidate za MLADU igračicu 2007. godine
Na sajtu FIBA Europe postavljena je Sonjina kandidatura, sa Abalde-Španija, Elhotova- Ceška, Mališenko-Ukrajina, Palusna-Slovač-ka.
Sonja PETROVIĆ je bila srce i duša Srpskog nacionalnog tima U18 koji je ubedljivo pobedio na Šampionatu Evrope pred svojim vernim navijačima. Sonja, 189 cm visoko krilo je pokazala svoje umece i na senior-skom Evropskom šampionatu gde je stigla od klupe do startne petorke i gde je dala značajan doprinos ukupnom performansu Srpskog nacionalnog tima.
Glasanje je u toku...

 
EUROLEAGUE, PRVI DABL-DABL decembar 2007.
 

Na utakmici petog kola FIBA women Euroleague Sonja je za 24 minuta igre ostva-rila svoj prvi dabl-dabl u ovoj konkurenciji. Tačno 10 poena i isto toliko skokova uzroko-vali su da Sonju na FIBA sajtu proglase igračem utakmice u ekipi Bourges basket protivu ekipe Wisla Can-Pack.
Izvanredni uslovi i veoma stručan rad u BC Bourges basket dali su veoma brzi i kvalitetan skok u Sonjinoj igri.
Ovo je svakako veliki podstrek za dalji rad i napredovanje.

 
IZVAREDNA ORGANIZACIJA novembar 2007.
 

Za nekoliko godina igranja kao kapieten Crvene Zvezde (bila prvak Evrope), nacionalne ekipe na FIBA Evropskim i Svetskim prvenstvima, UB BC Barcelona, Sonja se jos nije srela sa ovako izvarednom organizacijom jednog kluba. Predsednik Pierre Foccet i njegovi saradnici su postavili i realizovali orzanizaciju kluba na najvisem mogucem nivou. Strucni stab na celu sa trenerom Pierre Vincent posebno imponuje svojom filozofijom koja krasi srpsku kosarku, a to je rad sa mladim igracima. Iako su to bile dve lakse ali potencijalno opasne povrede zahvaljujemo se fizioterapeutu kluba Jerome Baicry, koji je oba puta Sonju veoma brzo doveo u fit situaciju.

 
LES TANGO TOUJOURS PLUS HAUT! novembar 2007.
 

BC Bourges Basket (koga popularno nazivaju les tengo) je startovao kako se to i ocekivalo. Tri utakmice - tri pobede.
Ekipa u domacem prvenstvu igra sa 10 igracica I sve tri utakmice su dobijene vise nego ubedljivo. U sredu 07. Novembra 2007. se igra prva utakmica FIBA Eurolige za zene u sezoni 2007/2008. Predstoji jedna vise nego naporna sezona, u kojoj ce se do juna meseca odigrati oko 60 zvanicnih utakmica, sto znaci svaka tri ili cetri dana.

 
SONJA VEC IGRA ZA BOURGES BASKET oktobar 2007.
 

U samo sedam dana kako je stigla u novi klub Sonja je odigrala tri utakmice, imala deset treninga, obavila lekarske preglede, bila na sastancima i prijemima sa sponzo-rima... Sve kako je uobicajeno za jedan odlicno organizovani klub kao što je to Bourges Basket. Na ovom mestu možete procitati dva od nekoliko intervjua koji su napravljeni po Sonjinom dolasku u Bourges.
> intervju 1 <   > intervju 2 <

 
SONJA U BOURGES BASKET oktobar 2007.
 

Samo šest dana provedenih kod kuce u Beogradu i Sonja krece za Bourg
Ovih šest dana Sonja je iskoristila da položi poslednja dva ispita u trecem razredu jedne od najprestižnijih Beogradskih gimnazija, III Beogradske.
Nakon uspešne prve godine na Medicinskom fakultetu sestre Milene i Sonjine zlatne i bronzane medalje na Fiba šampionatima ovog leta, vremena za slavlje nema.
Novi izazovi, treninzi, ucenje, utakmice i to u najjacoj konkurenciji, sve to je u nastupaju-coj sezoni.
Vec 11. oktobra Sonja treba da istrci na teren sale Palais des Sports du Prado.

 
SONJINO PRVO EVROPSKO SENIORSKO PRVENSTVO oktobar 2007.
 

Nakon dva kadetska i dva juniorska Evropska prvenstva i jednog svetskog juniorskog prvenstva Sonja je u 18 godini zaigrala na Seniorskom prvenstvu Evrope i to kao najmladja igracica. Ekipa je podmla-đena, pripreme izvanredno sprovedene i tre-ner Antonic je uspeo da napravi izvanrednu atmosferu. Sve ovo je bila izvanredna škola za Sonju. Iz dana u dan Sonja je odgovarala na zahteve trenera i napredak je rezultirao time da je Sonja skoro na svim utakmicama bila igrac startne petorke. Od prvog juna do osmog oktobra, Sonja je cetri meseca u akcijama reprezentativnog programa. Sastav seniorske ekipe je: Musovic, PETROVIC, Miljkovic,Radocaj,Ilic, Veselovski, Dabovic, Grubor, Puškar, Perovic, Mitov,Kresovic.

 
PRVENSTVO EVROPE ZA SENIORKE ITALIJA oktobar 2007.
 

Šesnaest nacionalnih ekipa je stiglo u Italiju na Evropsko prvenstvo. Nakon razdvajanja država i ekipe Srbije i Crne gore podmlađe-na ekipa Srbije je došla da maksimalnim zalaganjem nadoknadi to što nije u najacem sastavu. Ostvaren je plasman u drugi krug što znaci mesto medju dvanest najboljih Evropskih nacionalnih ekipa. Sa 18 godina Sonja je vec odigrala 20 utakmica za seniorski nacionalni tim. Ucinak Sonjin na ovom šampionatu možete videti u sektoru statistika.

 
Gosp. NAR ZANOLIN FIBA – O SONJI oktobar 2007.
 

Nakon predivne pobede protiv ekipe Rusije na seniorskom Evropskom prvenstvu sa 67:65 generalni sekretar FIBA Evropa gospodin Nar Zanolin za Srpski list Sport je izjavio za Sonju Patrovic: ‚‚ Još nisam video mladju a pametniju igracicu. Neverovatno da neko tako mlad igra toliko glavom. Kod nje se ne primecije neiskustvo. Fenomen Srbije je važan za dalji razvoj ženske Evropske košarke. Vaše devojke su ucinile Evropski šampionat zanimljivijim i lepšim...

 
FIBA INTERVJU – JEFF TAYLOR oktobar 2007.
 

Nakon velike pobede reprezentacije Srbije nad favorizovanom reprezentacijom Rusije, Sonja je dala intervju gosp. Jeff Tayloru.
> kompletan intervju <

 
TURNIR PRED EVROPSKO PRVENSTVO, ITALIJA septembar 2007.
 

U Italijanskom gradicu Cervia od 14-17 septembra održan je turnir nacionalnih ekipa Francuske, Italije, Nemacke, Srbije i Hrvat-ske. Program turnira je bio takav da ekipe Srbije i Italije nisu odigrale medjusobnu utakmicu. Sve ekipe su u zavrsnoj fazi svojih priprema. Ekipa Srbije je nastupila u sasta-vu: Dabovic, Radocaj, Miljkovic, Musovic, Kresovic, PETROVIC, Veselovska, Ilic, Perovic, Grubor, Mitov, Puškar.
Na turniru su postignuti sledeci rezultati:
Srbija – Hrvatska 73 – 79
Srbija – Nemacka 80 - 64
Srbija – Francuska 72 - 65
Sonjin prosecan ucinak na ove odugrane 3 utakmice je: minuta-21, poena-6.1,skokova - 4
Ekipa Srbije ostaje na pripremama u Italiji.
Evropsko prvenstvo pocinje 24 septembra i Srbija je u grupi sa Španijom, Hrvatskom i Belorusijom.

 
SENIORSKA REPREZENTACIJA U TURSKOJ avgust 2007.
 

Seniorska nacionalna ekipa Srbije nastupila je na medjunarodnom turniru u Turskoj. Poznati Turski turisticki grad Kusedasi je ugostio ekipe Italije, Litvanije, Turske i Srbije. Ekipa Srbije nastupila je u sastavu; Kresovic, PETROVIC, Dabovic, Grubor, Ilic, Puskar, Miljkovic, Mitov, Perovic, Beljanski,Veselovska. Pre turnira je odigrana utakmica sa ekipom Turske. Na turniru, ekipa Srbije je ostvarila plasman na drugo mesto. Sonjin ucinak po utakmici je: utakmica 4 - poena 4,5 - skokova 6 - min. 14

 
PRIPREME SENIORSKE REPREZENTACIJE SRBIJE ZA EP avgust 2007.
 

Savezni trener Antonic je odredio spisak igracica koje ce se pripremati za predstojece Evropsko prvenstvo krajem septembra u Italiji. Pozvane su: Kovacevic, Mitov, Perovic, Puškar, Grubor, Maksimovic, Kneževic, Beljanski, Veselovska, PETROVIC, Prcic, Radocaj, Dabovic, Špiric, Ilic, Musovic, Miljkovic, Kresovic. Pripreme se realizuju u SC Kovilovo, u Ivanjici u Turskoj i u Italiji pred pocetak prvenstva.

  >
TREĆI NA SVETU - FIBA U19 - BRONZANA MEDALJA avgust 2007.
 

Krug uspeha je zatvoren. Posle FIBA medalja u kategoriji pionirki, kadetkinja, juniorki i to sve na nivou Evrope, Sonja je osvojila i bronzanu FIBA svet medalju. Teže i napornije nego ikada. Povreda na dve sekunde pre kraja utakmice sa Ceškom. Sonja je odigrala samo prve i poslednje dve utakmice. Ogroman napor, bol, putovanja,Slovacka – Srbija – Slovacka, lecenje, terapije . . sve je nakraju dalo rezultat – osvajanje treceg mesta na svetu .

 
POVREDA PETROVIĆEVE OSLABILA SRBIJU avgust 2007.
 

Beograd ( Svetsko prvenstvo za juniorke) – Srbija je do živela težak udarac na Svet-skom prvenstvu za juniorke, nakon gubitka Sonje Petrovic, usled teške povrede.
Petroviceva, jedna od zvezdi turnira do sada u Slovačkoj sa 23 poena i 10 skokova, nakon povrede zgloba u 76-71 pobedi nad selekcijom Češke, i propuštanja utakmica protiv selekcija Japana i Brazila, je bila prinudena da se vrati u Srbiju na lecenje.
Trener Zoran Kovacic je rekao: ”Njena povreda nam zadaje ozbiljnih problema, i stvarno ce nam nedostajati. Ne mogu opisati koliko je bitna za ekipu, ali devojke su spremne da daju sve od sebe, kako bi prevazišli njeno odsustvo. ”Petrovicevoj, koja je bila kapiten “zlatnih juniorki” koje su osvojile titulu Evropskog šampiona u Novom Sadu ranije ovog leta, receno je da mora da odmara od strane Slovackih doktora.
Medutim, njen tim je odlucio da je pošalje nazad za Beograd, u nadi da ce se tamo brže oporaviti, i priključiti timu u završnici Svetskog prvenstva.
Darko Nikolic, FIBA

 
SVETSKO PRVENSTVO U19 - samo dve utakmice juli 2007.
 

Savezni trener Antonic je odredio spisak igracica koje ce se pripremati za predstojece Evropsko prvenstvo krajem septembra u Italiji. Pozvane su: Kovacevic, Mitov, Perovic, Puškar, Grubor, Maksimovic, Kneževic, Beljanski, Veselovska, PETROVIC, Prcic, Radocaj, Dabovic, Špiric, Ilic, Musovic, Miljkovic, Kresovic. Pripreme se realizuju u SC Kovilovo, u Ivanjici u Turskoj i u Italiji pred pocetak prvenstva.

 
SONJA PETROVIC U BOURGES BASKET-u juli 2007.
 

Još jedno veliko priznanje našoj ženskoj košarci. Naime posle Bjelice i Matovic koje su clanice Ros Casarsa i Spartaka sada i Sonja Petrovic postaje clan jednog od ucesnika ovogodišnjeg Final four-a Euroleague – Bourges basket. Ekipa Bourges basket iz istoimenog Francuskog grada u blizini Pariza je ucesnik i nastupajuce FIBA Evro lige. Prošlogodišnja najbolja mlada igracica Evrope nakon zapažene uloge u polufinalisti Španskog prvenstva – Barceloni, postaje clan slavnog francuskog šampiona. Bourges basket je pri samom vrhu ženskih klubova u Evropi i pored mogucnosti košarkaskog ucenja i napredovanja Sonja ce imati izuzetan zadatak ostvarivanja vrhunskih igara i nastupa.

 
FIBA EVROPSKO PRVENSTVO - JUNIORKE - ZLATO juli 2007.
 

Evropski šampionat za juniorke, Novi Sad, osam utakmica svih osam pobeda i to sve sa više od 15 poena razlike. Sonjina peta medalja na Evropskim prvenstvima. Sonjino trece juniorsko prvenstvo i bilans dve zlatne i jedna srebrna medalja. Kapiten je pokazao svoje all – round kvalitete igrajuci na svim pozicijama pa cak i play poziciju i tu i po 20 minuta. Sonjin ucinak možete videti u sektoru statistika.

 
FIBA Evropa intervju:
Petrovićeva spremna za pohod na medalju
juli 2007.
 

Kapiten srpske reprezentacije, Sonja Petro-vic se po poslednji put pojavljuje na UMCOR juniorskom evropskom prvenstvu za žene u Novom Sadu.
Bek Barselone, koja je osvojila zlato u Budimpešti pre dve godine, izglasana za MVP igracicu na prošlogodišnjem prvenstvu vode-ci svoju zemlju do srebra na Tenerifima.
> opširnije <

 
HABLANDO CON . . .
SONJA PETROVIC - EL FUTURO YA HA LLEGADO
maj 2007.
 

Na jednom od najkvalitetnijih i najpopu-larnijih sajtova o ženskoj košarci u Španiji objavljen je veliki intervju sa Sonjom.
Španski novinar Miguel Bordoy Cano kao vrsni poznavalac ženske košarke i to ne samo u Španiji i Evropi vec i u Srbiji posvetio je Sonji vreme, pažnju i prostor... Intervju možete videti u celosti na španskom i
engleskom jeziku.

 
UB FC Barcelona u play-off-u španskog prvenstva april 2007.
 

Za Uskrs je UB Barca odigrala poslednju utakmicu španskog prvenstva. Ostvaren je ocekivani plasman u play-off. Sa izuzetkom apsolutnog favorita ekipe Ros Casares, Valencija, svi ostali imaju izgledne šanse da se nadu u finalu. Sonjin ucinak u plasmanu UB Barce može se videti u sektoru ''statistika''.

 
Arhiva aktuelnosti | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 |
| Početna strana | Lična karta | Trening/Takmičenje | Fiba takmičenja |
| Statistika | Trofeji | Treneri | Sestra | Foto | Poslednji uspeh | Moji timovi |
| Sonjini naj | Sonja odgovara | Kontakt | Linkovi | Mapa sajta |
Copyright @ 2009 Sonja Petrovic All rights reserved.
Powered by Taboo Kragujevac
home page