početna strana | mapa sajta |  
  Aktuelnosti 2006
  početna strana
Sonja Petrovic na kalendaru FIBA decembar 2006.
 

Na kalendaru FIBA za 2007. godinu medu košarkašima i košarkašicama koji su obele-žili 2006. godinu našla se i naša juniorska reprezentativka Sonja Petrovic.
Petroviceva, cija slika je ilustracija za juli mesec, je u protekloj godini osvojila srebro na Evropskom prvenstvu u Španiji, gde je proglašena i za najbolju igracicu. Osim toga, bila je i clan seniorske reprezentacije tokom kvalifikacija za EP. Trenutno je clan Barse-lone

 
Petroviceva i Tepic kandidati za sportistu godine decembar 2006.
 

Sonja Petrovic (Barselona) i Milenko Tepic (Partizan) kandidati su za najboljeg mladog sportistu u 50. jubilarnom izboru sportiste godine 2006, lista “Sport”. Njih dvoje su, nakon dosta godina jedini predstavnici naše košarke u ovoj anketi.
U društvu kandidata, njihovih rivala u ovoj prestižnoj akciji su: Suzana Cebic (odbojka), Filip Filipovic (vatrpolo), Marko Podrašcanin (odbojka), Zorana Arunovic (streljaštvo), Ivan Lendel (plivanje), Ivana Španovic (atletika) Miloš Krasic (fudbal), Aleksandar Radovic i Ivan Ostojic (veslanje).
Nominacija dvoje mladih košarkaša je potvrda veoma dobrog i uspešnog rada sa mladim kategorijama.
Proglašenje najboljih je u ponedeljak, 25. decembra.

 
UB FC BARSELONA bez poraza u FIBA EUROCUP novembar 2006.
 

Na kraju prvog dela takmicenja po grupama u FIBA EUROCUP ekipa UB FC Barcelona je bez poraza. Ekipa trenera Silvie Font, kapitena Sandre Gallego, predvodjena inzvanrednom igracicom Martom Fernandez, "cvrsto koraca" kroz Evropu.
Narocito je bila kvalitetna utakmica protivu lidera italijanske lige, ekipe Germano Zama Faenza.
Zenska ekipa svojim kvalitetnim igrama pokazuje da ne zaostaje za muskom ekipom BC FC Barcelona, koja u ULEB Euroligi vec 5 kola igra takodje bez poraza.
Na slici,sleva na desno su:
stoje: Montserrat Pujol (fizioterapeut), Anna Junyer (pomocni trener), Ingrid Pons, Sandra Pirsic, Silvia Font (trener), Zane Tamane, Kelly Schumacher, Neus Ayuso (kondicioni trener), Pere Roda (tim-menadzer);
cuce: Sonja Petrovic, Sandra Gallego, Kendra Wecker, Rosa Perz, Miljana Musovic, Marta Fernandez, Jael Freixanet.

 
SONJA U BC BARCELONA oktobar 2006.
 

Nakon sto je na Evropskom juniorskom sampionatu proglasena za MVP, Sonja je dobila brojne ponude od Italijanskih, Spanskih i Francuskih klubova.
Takodje nekoliko Univerziteta iz USA su uputili Sonji pozive.
Sonja je odluku donela sama, razume se uz pomoc roditelja i menadzera.
Sonja je potpisala dvogodisnji ugovor sa BC Barcelona. Sa 17 godina dobiti toliko ponuda i zaigrati kao jedan od najmladjih igraca Spanske lige i FIBACUP to je svakako uspeh i perspektiva.
Pred Sonjom je veoma teska sezona, adaptacija, borba za mesto u startnoj petorci, Spanska liga, Spanski kup, FIBA CUP a mozda i Spansko juniorsko prvenstvo.

 
FIBA ZA SONJU oktobar 2006.
 

FIBA propisi odredjuju da igracima mladjim od 18 godina nije dozvoljen medjunarodni transfer. Izuzetno ako generalni sekretar FIBA, gospodin Nar Zanolin proceni da se radi o "specijalnom slucaju" predmet se uzima u razmatranje.
Sonja, sa svojih 17 godina, cetri FIBA medalje, MVP Evropskog juniorskog sampionata, kapiten Crvene zvezde, treci seniorski MVP nase lige, igrac bez vazeceg ugovora . . . je bas takav slucaj. Nakon analize svih detalja FIBA je donela pozitivnu odluku i odobrila Sonji medjunarodni transfer. Sonja ce do punoletstva u inostranstvu biti sa nekim od roditelja uz istovremeno pohadjanje skole.

 
MVP EVROPSKOG PRVENSTVA U18 ŠPANIJA 2006 juli 2006.
 

Najveci uspeh, najvece priznanje za sportistu – košarkaša je biti najbolji u Evropi. Od 192 igracice na EP, od hiljade mladih igracica, biti MVP to je SONJA. Nakon MVP juniorskog prvenstva Srbije, MVP juniorskog prvenstva SCG došlo je najvece priznanje MVP Evropskog prvenstva

 
PRVA PETORKA FIBA EVROPSKOG PRVENSTVA 2006 juli 2006.
 

Reprezentacija SCG je druga ali dokaz da je bila najbolja je taj da u prvoj petorci Šampionata imamo dve igracice. Tu je MVP celog prvenstva Sonja Petrovic, zatim Milovanovic, Elhotova, Carbo i Eldebr.

 
EVROPSKO PRVENSTVO ZA JUNIORKE juli 2006.
 

Ucinak Sonjin u odnosu na svih 192 ostalih igracica.

SONJA je - 6 mesto, broj poena po utakmici,
SONJA je - 4 mesto, % šuta za 2 poena,
SONJA je - 2 mesto, % šuta za 3 poena,
SONJA je - 4 mesto, ukupno poena,
SONJA je - 7 mesto, skok u napadu,
SONJA je - 11 mesto, skok u odbrani,
SONJA je - 9 mesto, skok ukupno,
SONJA je - 19 mesto, asistencije,
SONJA je - 9 mesto, ukradjene lopte,
SONJA je - 10 mesto, blokirani šut,
SONJA je - 6 mesto, dabl-dabl.

 
OCEVI I DECA juli 2006.
 

Miša Davidov i Rade Petrovic, istaknute FIBA sudije, bili su na mnogo vrhunskih FIBA takmicenja. Na Evropskom prvenstvu za juniorke 2006 u Španiji tradicija je nastavljena ali tako da je sin Aleksej Davidov sudio utakmicu koju je igrala cerka Sonja Petrovic. U jednom trenutku Aleksej se obratio Sonji, ‚‚‚i ako si cerka Radeta Petrovica loptu moraš uvestii u igru sa suprotne strane‚‚ Svi smo mi – košarka.

 
ALL – ROUND SONJA juli 2006.
 

Na zvanicnom FIBA sajtu za vreme Evropskog prvenstva za juniorke u Španiji objavljeno je sledece: ‚‚ Sonja Petrovic led Serbia & Montenegro with an ALL – ROUND performance, racking up 19 points, 7 rebounds, 5 assist and 2 steals.

 
SVAKE GODINE FIBA MEDALJA juli 2006.
 

onjini nastupi za reprezentaciju SCG na zvanicnim FIBA Evropskim prvenstvima imaju sledeci bilans: EP 2003 SCG – bronzana medalja, EP 2004 Italija – srebrna medalja, EP 2005 Madjarska - zlatna medalja, EP 2006 Španija - srebrna medalja. Dokle ?

 
DEVEDESET DANA – MALO LI JE juni 2006.
 

Seniorska nacionalna ekipa Srbije nastupila je na medjunarodnom turniru u Turskoj. Poznati Turski turisticki grad Kusedasi je ugostio ekipe Italije, Litvanije, Turske i Srbije. Ekipa Srbije nastupila je u sastavu; Kresovic, PETROVIC, Dabovic, Grubor, Ilic, Puskar, Miljkovic, Mitov, Perovic, Beljanski,Veselovska. Pre turnira je odigrana utakmica sa ekipom Turske. Na turniru, ekipa Srbije je ostvarila plasman na drugo mesto. Sonjin ucinak po utakmici je: utakmica 4 - poena 4,5 - skokova 6 - min. 14

DA LI JE TO REKORD ? juni 2006.
 

d septembra 2005 do septembra 2006 Sonja ce odigrati skoro 120 zvanicnih utakmica. Za juniorke Crvene zvezde 26, za seniorke u prvenstvu i plejofu 30, za seniorke prijateljskih i kup utakmica 9, za ekipu Dinamo- dvojna registracija 19 , srednjoškolskih utakmica na nivou Beograda i Srbije 7, za juniorsku reprezentaciju SCG 13 i za seniorsku reprezentaciju SCG - ?

POZIV - seniorska reprezentacija SCG maj 2006.
 

Sonja je najmladja od svih pozvanih igracica za pripreme seniorske reprezentacije SCG u okviru kvalifikacionih utakmica za Evropsko prvenstvo 2007 godine. Pripreme se održavaju u avgustu mesecu a ekipa nastupa u Finskoj, Rumuniji i Srbiji i to u septembru mesecu. Za razliku od predhodna dva poziva ovaj je izuzetno priznanje a da li ce Sonja uspeti da obezbedi nastup medju najboljih 12 igracica pokazace vreme.

POZIV – omladinska reprezentacija SCG – U20 maj 2006.
 

Sonja ce ovogodišnje pripreme sa nacionalnim ekipama zapoceti u junu mesecu i to sa Omladinskom ekipom koja se priptrema za Evropski šampionat u Litvaniji od 7 do 16 jula. Omladinska ekipa – under 20 – se takmici po prvi put i zato ce startovati iz B grupe Što znaci da tek treba da se kvalifikuju za Evropsko prvenstvo A grupe, što sobzirom na snagu ove ekipe ne bi trebalo da bude problem.

POZIV – omladinska reprezentacija SCG – U20 maj 2006.
 

Sonja ce ovogodišnje pripreme sa nacionalnim ekipama zapoceti u junu mesecu i to sa Omladinskom ekipom koja se priptrema za Evropski šampionat u Litvaniji od 7 do 16 jula. Omladinska ekipa – under 20 – se takmici po prvi put i zato ce startovati iz B grupe Što znaci da tek treba da se kvalifikuju za Evropsko prvenstvo A grupe, što sobzirom na snagu ove ekipe ne bi trebalo da bude problem.

POZIV – juniorska reprezentacija SCG maj 2006.
 

Sonja je što je i ocekivano dobila poziv za pripreme juniorske reprezentacije SCG za Evropski šampionat koji se održava u Španiji od 21 do 31 jula. Sonja ce i na ovom šampionatu kao i prošle godine igrati sa juniorkama koje su godinu dana starije od nje. Juniorska reprezentacija brani zlatnu medalju iz Budimpešte 2005 godine gde je Sonja bila cetvrti igrac u ekipi, po zvanicnoj statistici.

VAN TERENA ZBOG POVREDE maj 2006.
 

Finalni turnir prvenstva SCG u Podgorici je za Sonju veoma tužan dogadjaj. Na odlucujucoj zadnjoj utakmici sa domacinom KK Buducnost Sonja je u trecoj cetvrtini dva puta « išla» na pod. Nakon druge «odbrane» i to iste domace igracice Sonju su izneli sa terena. Na Sonjino insistiranje joj je dozvoljeno da udje u igru u zadnjoj cetvrtini ali odmah posle utakmice se videlo da je povreda ozbiljna. Oštecen je butni mišic. Sonja ne trenira i seniorska ekipa KK Crvena zvezda nastupa vec dva kola Super lige bez svog kapitena.

MVP PRVENSTVA SCG ZA JUNIORKE april 2006.
 

SONJA je i na ovom prvenstvu pokazala svoju vrednost ALL – ROUND igraca. Na tri utakmice je ostvarila ukupno 135 poena – indeksa što iznosi izvanrednih 45 poena po utakmici. Treba konstatovati da je na odlucujucoj utakmici dva puta napuštala igru zbog povrede. Sonjina statistika na tri utakmice ovog prvenstva je sledeca: indeks uspešnosti 45, poena 73 , skokova 54 , asistencija 8 , blokada 9 , licnih greški na njoj 29 , slobodnih bacanja 37/28 Zanimljivo je istaci da je na jednoj utakmici Sonja postavila i svoj rekord naime imala je 28 skokova

 
PRVENSTVO SRBIJE I CRNE GORE ZA JUNIORKE april 2006.
 

U Podgorici je održan finalni turnir prvenstva SCG za juniorke. Ucestvovale su ekipe KK Buducnost, KK Kovin, KK Crvena zvezda i KK Vojvodina. Nakon trodnevnog takmicenja, prvo mesto, pehar i zlatne medalje su pripali ekipi KK Crvena zvezda, Beograd. Konacan plasman je: KK Crvena zvezda, KK Buducnost, KK Vojvodina i KK Kovin. Na ovaj nacin ekipa KK Crvene zvezde je potvrdila svoj kvalitet jer je samo tri nedelje ranije osvojila i prvenstvo Srbije za 2006 godinu.

 
DINAMO PANCEVO U IB LIGI april 2006.
 

Nakon odigranih svih 26 kola u Srpskoj ligi –
grupa sever ekipe Loznice i Dinama su ostvarile
plasman u IB ligu. U konkurenciji ekipa iz:
Subotice, Kikinde, Sivca, Rume, Lazarevca,
Ljubovije, Beocina, Obrenovca, Šapca,Sente . .
ekipa Dinama je na 26 utakmica postigla 22
pobede. Doprinos Sonjin i sestre Milene je na
nivou kako se i ocekivalo. Sonja i Milena su
imale dane kada su igrale i dve utakmice
dnevno samo da bi KK Dinamo postigao što
bolji rezultat.

 
MVP igrac juniorskog prvenstva Srbije april 2006.
 

Pune ruke pehara i priznanja. SONJA je kao kapiten KK Crvena zvezda primila pehar za osvojeno prvo mesto.
SONJA je primila zlatnu medalju za osvojeno
prvo mesto. Sonja je primila pehar kao najbolji strelac prvenstva i na kraju ali kao najvrednije je dobila pehar kao MVP - najuspešniji igrac prvenstva.
Sonja je na IV utakmice ukupno napravila: indeks uspeha 160, igrala 143 min, postigla 110 poena, skokova 55, asistencija 10, izvedenih blokada 10 i uz sve to na njoj je napravljeno 30 licnih greški.

 
Najbolji strelac juniorskog prvenstva Srbije april 2006.
 

Finalni turnir prvenstva SCG u Podgorici je za Sonju veoma tužan dogadjaj. Na odlucujucoj zadnjoj utakmici sa domacinom KK Buducnost Sonja je u trecoj cetvrtini dva puta « išla» na pod. Nakon druge «odbrane» i to iste domace igracice Sonju su izneli sa terena. Na Sonjino insistiranje joj je dozvoljeno da udje u igru u zadnjoj cetvrtini ali odmah posle utakmice se videlo da je povreda ozbiljna. Oštecen je butni mišic. Sonja ne trenira i seniorska ekipa KK Crvena zvezda nastupa vec dva kola Super lige bez svog kapitena.

Prvenstvo Srbije za juniorke, 2005/6 april 2006.
 

Finalni turnir prvenstva Srbije za juniorke je održan u Beceju. Ekipe Ucesnice su: Crvena zvezda, Vojvodina, Kovin, Sivac, Partizan, Gradac, Radivoj Korac i Voždovac. Rezultat finalne utakmice je Crvena zvezda - Vojvodina 71:70 Ekipa Crvene zvezde je nastupila u sastavu: Gostic, Petrovic, Terzic, Bogicevic, Delibašic, Roglic, Kolundžija, Pilipovic, Pavlovic, Arizanovic, Vucurovic, Garcevic - trener Nikodijevic.

 
MVP FINALA KUPA SRBIJE mart 2006.
 

Na utakmici finala Kupa Srbije, Crvena zvezda – Vojvodina odigranoj u Beceju, Sonja je sa tripl – dabl ucinkom ponela laskavu titulu MVP igraca. Pehar- statuu Sonji je posle finalne utakmice licno urucio predsednik KS Srbije g. Blaž Stojanovic Ovo je Sonji prvi trofej u seniorskoj konkurenciji i ako je još juniorka i jedna od najmladjih igracica ove utakmice. Sonjin ucinak na ovoj
utakmici je: poena – 17, skokova ukupno 8+6= 14, LG na njoj 11, asistencija 3, ukradjenih lopti 4, blokada 2. slobodna bacanja 12/9 i procenat šuta za jedan poen 75%, za dva poena 36%.

 
SONJA IZNAD SVIH mart 2006.
 

Dnevni list SPORT je u utorak 21 marta objavio clanak iz koga osim naslova prenosimo i sledece:
‚‚PRIZNANJE KOŠARKAŠICI ZVEZDE – SONJA IZNAD SVIH" Sonja Petrovic iz Crvene zvrzde (17,185) statisticki je najkorisnija igracica ligaškog dela elitne lige za dame.
Mlada košarkašica crveno belih na 20 utakmica je sakupila 384 indeksnih poena i ponela MVP titulu. Na poslednjem vecitom derbiju imala je dabl – dabl ucinak,ubacila je 17 poena i uknjižila 16 skokova‚ Pošto cela statistika ženske lige nije još apsolutno precizno sredjena Sonjin ucinak po svim ostalim elementima cemo dati uskoro.

 
Index uspešnosti - 37 mart 2006.
 

Na utakmici XVII kola YUBA lige Sonja je ostvarila do sada svoj najveci index uspešnosti. Dostigla je broj od 37 indexnih poena. To je još daleko od njenog licnog rekorda od 54 indexna poena na finalnoj utakmici pionirskog prvenstva SCG ali treba naglasiti da je tamo igrala u svom godištu dok je ovde jedan od najmladjih igraca u ligi.

Petrović Sonja

ind min p 1p 2p 3p

skok
 O/N

lopta
 O/I

AS.

blok
N/P

 LG N/P

YUBA liga

 Feb. 2006

37
37
22
10/8
14/7
1/0
6/6
2/1
4
2/0
2/8
PR SPORTS International mart 2006.
 

U hotelu Interkontinental Sonja je imala dvocasovni sastanak sa dr. Paolo Ronci u kome je imala priliku da se upozna sa filozofijom i nacinima rada jedne od najeminentnijih Evropskih agencija za košarkašice. Pošto je Sonja još maloletna nisu vodjeni konkretni razgovori ali su uspostavljeni osnovi buduce saradnje.

Stipendija - olimpijske nade januar 2006.
 

Ministarstvo sporta Srbije i KS Srbije su Petrovic Sonji kao jednoj od cetri najperspektivnijih košarkašica u Republici dodelili mesecnu stipendiju koja treba da joj pospeši razvoj i kvalitetno usavršavanje

Juniorke – ženska ekipa godine januar 2006.
 

Olimpijski komitet SCG je proglasio žensku juniorsku košarkašku Reprezentaciju ciji je Sonja clan, za ekipu godine 2005. Na prigodnoj svecanosti u hotelu Interkontinental bili su prisutni svi velikani našeg sporta.

Nade sporta januar 2006.
 

List SPORT, sumirajuci rezultate u 2005 godini je Sonju Petrovic proglasio, zajedno sa još nekoliko sportista i sportiskinja u zvanje NADA SPORTA . Medaljom i prigodnim poklonima mladi sportisti nisu dobili samo priznanje vec i obavezu da nastave sa uspesima.

Arhiva aktuelnosti | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 |
| Početna strana | Lična karta | Trening/Takmičenje | Fiba takmičenja |
| Statistika | Trofeji | Treneri | Sestra | Foto | Poslednji uspeh | Moji timovi |
| Sonjini naj | Sonja odgovara | Kontakt | Linkovi | Mapa sajta |
Copyright @ 2009 Sonja Petrovic All rights reserved.
Powered by Taboo Kragujevac
home page